Warsztaty, czyli teoria na początek | Workshopy, neboli trocha teorie na úvod

Pierwsze zajęcia warsztatowe to przede wszystkim teoria. Dużo teorii, nie zawsze łatwej i przyjemnej… Po kolei. Dowiedzieliśmy się, co to jest serwerownia, jak wygląda i do czego służy. Wiemy już ,co to jest domena internetowa, np: nowaruda-broumov.eu, jak można zostać jej abonentem i ile to kosztuje. Zrozumieliśmy również co oznacza tajemnicze słowo hosting, na co warto zwrócić uwagę chcąc posiadać własny. Wiemy także, jak zbudowana jest strona internetowa, jak zrobić własną; no prawie wiemy. Fajne, aczkolwiek trochę nudne Następnego dnia przywitała nas piękna, jesienna pogoda. Nasi trenerzy zapoznali nas z aparatami typu “lustrzanka”, udzielili cennych rad i pozwolili na wykonanie sesji zdjęciowych. Była to świetna zabawa, powstało wiele udanych i trochę mniej udanych zdjęć.

První hodiny workshopů obsahovaly především teorii – hodně teorie, ne vždy srozumitelné a záživné… Dozvěděli jsme se, co je to serverovna, jak vypadá a k čemu slouží. Také už víme, co je to internetová doména, např. nowaruda-broumov.eu, jak ji můžeme zaregistrovat a kolik to stojí. Pochopili jsme také, co znamená záhadné slovo hosting a na co si dávat pozor při výběru poskytovatele takové služby. Víme už, jak vznikají internetové stránky a něco málo o tom, jak je sami tvořit. Bylo to zajímavé, i když přece jen trochu nudné.
Následující den nás přivítalo pěkné, podzimní, ale slunečné počasí. Naši instruktoři nás seznámili konstrukcí a ovládáním digitálních fotoaparátů – zrcadlovek, poskytli nám užitečné rady a pak jsme už mohli samostatně fotografovat. Byla to skvělá zábava. Nafotili jsme spoustu snímků, více i méně povedených, které jsme pak společně prohlíželi a hodnotili.

 

Skip to content